Location: Chongqing, China.

Architect: Lacime Architects.

The project is designed in accordance with Chinese traditions, with a focus on symmetry and the use of walls, columns and eaves to frame outdoor scenery. The front hall features a two-storey exhibition space and a reception room, while a large external courtyard with three pine trees provides a space for socialising and relaxation. The fa├žade is made up of 4500 Y-shaped three-dimensional elements that form a metal net, with a lighting system installed above and below to create a different aesthetic at night. The main building is surrounded by water on three sides, with inverted triangle shapes supporting the building and creating an overhanging effect. The building combines interior and exterior spaces to form a unified whole.

Photo credit: Xingzhi Architecture.